Workshop beeldhouwen o.l.v. Jef Van Leeuw

Leef je uit en laat je creativiteit de vrije loop in een maandelijkse workshop beeldhouwen!

Via het steen-lezen wordt uit de steen de figuur vrijgemaakt die er in verborgen zit. Of een gewenst kleimodel dat het beeldhouwen vooraf gaat. Dit wordt: strak, sierlijk,speels of abstract, volgens eigen interpretatie uit de steen gehakt.

Bedoeling van de workshop is om uit de natuur te leren waarnemen en te komen tot essentie en monumentaliteit.Op DSCN4967die manier komen we de kunstenaar in ieder van ons op het spoor en leren we inspiratie om te zetten en uit te voeren in klei of een liefhebbende steen.

Een geliefkoosde steen wordt vooraf aangeschaft op eigen rekening (voor begeleide aankoop kan nog een datum afgesproken worden)

Deze stage geeft de kans je verder te bekwamen, maar ook beginners zijn welkom, gezien de individuele begeleiding naar elke deelnemer toe. Hoe je kijkt en voelt en creativiteit beleeft, staat centraal.

Jef Van Leeuw is een beeldhouwer met voorliefde voor marmer en brons,maar hij schuwt evenmin andere materialen: polyester,hout of klei. Naast een reeks mollige dames en herkenbare figuren, werkt hij aan surrealistische aandoende, mythische figuren. Sommige creaties worden verkleind en uitgevoerd in zilver en goud. Jef laat de toeschouwer op die manier mee genieten van zijn ongebreidelde fantasie.

Praktisch:

Elke eerste zaterdag van de maand

Meer info en inschrijven bij Griet Thiry: griet.thiry@telenet.be.

Prijs: ongeveer €30 per dag, afhankelijk van het aantal deelnemers