Overnachten, lekker tafelen en meetings op een unieke locatie

Kasteel Mariagaarde is een ideaal verblijfscentrum op een eeuwenoude site: een 18de eeuws poortgebouw, een adellijk kasteel en mooie bijgebouwen omringd door rustig water. De hele site ademt rust en stilte uit: de ideale bron voor een inspirerend verblijf. Verenigingen, familie-en vriendengroepen, koren en orkesten, bedrijven of individuele gasten vinden hier al meer dan 30 jaar een gastvrij onthaal. fotomap

Meetings waar stilte inspireert

Kasteel Mariagaarde is een unieke en goed bereikbare locatie in het hart van een heerlijke park,waar je collega’s, sprekers en gasten in alle comfort kan ontvangen. 
 
Bedrijven, verenigingen, afdelingen en medewerkers van scholen, universiteiten en hogescholen, organisaties uit de non-profit en social profit, coaches met hun team of met hun cliënten, overheden… vonden reeds de  weg naar ons verblijfscentrum.
 
Organisaties die afstand willen nemen van de dagelijkse drukte vinden hier een plaats waar reflectie en herbronning mogelijk zijn. De prikkelarme en groene omgeving temidden van het landelijke Hoepertingen in Haspengouw biedt inspiratie, rust en beleving voor doeltreffende meetings. Het een verblijfscentrum is gelegen op een eeuwenoude site en voormalig klooster waar de stilte leef: de ideale bron voor een inspirerend verblijf. Samen met jou maken wij graag van je verblijf in Kasteel Mariagaarde een herinnering aan rust en inspiratie.
En stilte hier is een bron…
 
Op maat verzorgen wij één- of meerdaagse verblijven met aangepaste catering.
 
Kasteel Mariagaarde beschikt over meer dan 10 (vergader) zalen  tot 250 personen. De zalen zijn geschikt voor: 
 • professionele of persoonlijke meetings
 • overleg met collega’s of besturen
 • vergaderingen
 • beleidsdagen
 • bestuursvorming
 • coaching
 • personeelsdag(en)
 • een (meerdaags) seminarie
 • een product-voorstelling

De comfortabel ingerichte kamers  bieden overnachting voor 50 personen. 
folder met prijzen en uitleg:  zalen – Kasteel Mariagaarde

Overnachten op een unieke locatie

Onze kamers bieden alle modern comfort

Je verblijft in een single, dubbel of triple kamer met eigen sanitair. Voor jeugdgroepen is er een slaapzolder met gedeeld sanitair.

’s Morgens geniet je van een uitgebreid ontbijtbuffet met zelfgemaakte confituren. Het warme middagmaal is een driegangenmenu en ’s avonds is er het avondmaal volgens de fantasie van de chef. Tijdens de koffiepauzes geniet je  met huisgemaakte koekjes

 • Totaal zijn er 8 single, 12 dubbele en 5 triple kamers met eigen sanitair (douche, toilet en lavabo) verdeeld over het hoofdgebouw, het Poortgebouw en de Parkkamer. 
 • De 5 single kamers en 3 dubbele kamers in het Poortgebouw hebben een lavabo op de kamer en twee gemeenschappelijke douches en toiletten.
 • Voor rolstoelgebruikers zijn er 2 triple kamers en 1 dubbele kamer met aangepast sanitair op elke kamer.
 • De Schelf beschikt over 12 bedden en heeft gemeenschappelijk sanitair ideaal voor school-en jeugdgroepen.
 • In het Poortgebouw bevinden zich nog 6 single en 2 dubbele kamers met een lavabo op de kamer en gedeelde douches en toiletten, ideaal voor school-en jeugdgroepen.

folder met prijzen en uitleg: Kamers overnachten – Kasteel Mariagaarde

Lekker tafelen

De site Kasteel Mariagaarde met het historisch kasteel en park geven een extra dimensie om met lekker eten en het samenzijn mooie herinneringen te maken om blijvend te koesteren. De dag- en feestmenu’s hebben een knipoog naar de Haspengouwse zondagse keuken. Wij verzorgen op maat een kwaliteitsvolle maaltijd die indruk nalaat op uw gasten tijdens een professionele meeting of een gezellig familiefeest. Van ontbijt tot lunch en koffiepauzes. Bij een feestmenu is tafelbediening en feestelijke aankleding inbegrepen. In de Living of Refter betaal je geen zaalkosten. Kies je liever voor een andere zaal, houd dan rekening met de zitcapaciteit (tussen de 10 tot 125 plaatsen) en de zaalkost. Onze keuken houdt graag rekening met diëten (zoutarm), intoleranties of allergieën, veganistische en vegetarische wensen. Verwittig ons minstens 14 werkdagen voor het verblijf hiervan via e-mail. Cateringformules verkrijgbaar vanaf 8 tot 125 personen, de opgegeven prijzen zijn per persoon. Voor minstens 6 kinderen tussen 6 en 12 jaar is er de mogelijkheid tot een aangepast kindermenu.

Bij de maaltijden en broodjes zijn kraantjeswater, koffie en thee voorzien. Andere dranken zijn apart te betalen. Stel zelf de catering en dranken samen en maak een keuze uit het culinaire aanbod: cateringaanbod Kasteel Mariagaarde en  feestmenu en receptie

Vindt u niet wat u zoekt in ons cateringaanbod?

 • Wij helpen u graag verder om de mogelijkheid te bespreken om een aangepast menu voor uw evenement samen te stellen.
 • Bel ons: 012 74 11 31 of vul het contactformulier op de website in.

Organisatie van een receptie

Voor feestelijke recepties kan u terecht bij Kasteel Mariagaarde. Wij vragen wel om 14 dagen op voorhand te reserveren. receptie

Aanbod voor touringcars en groepen

Kasteel Mariagaarde ontvangt graag bussen of groepen vanaf 10 personen. Dit kan iedere dag na afspraak, wij vragen wel om 14 dagen op voorhand te reserveren. 

Dessertenbuffet

Een feest met enkel desserts? Bij Kasteel Mariagaarde verzorgen we een heerlijf desserten buffet. dessserten (1)

Babyborrel

Kasteel Mariagaarde is een unieke locatie om je baby aan iedereen voor te stellen en te ontvangen in een ontspannen en gezellige sfeer. Je maakt een keuze uit onze cateringformules en onze medewerkers zullen u hierin graag begeleiden. U kan de zaal inrichten naar eigen smaak, de schikking van de zaal doet het team van Kasteel Mariagaarde.

Barbecue formules

Zomer of winter, bij Kasteel Mariagaarde is het altijd barbecueseizoen. Wij verzorgen barbecues van 10 tot 80 personen tot een smakelijke voltreffer, die geurt naar houtskool, kruidige vlees en buffet vol heerlijke salades en verse broodjes. Een standaard barbecue is er voor €18 met de keuze uit 3 stukken vlees. De barbecue extra voorziet 4 stukken vlees en vis aan €21.

Assortiment belegde broodjes Kasteel Mariagaarde

Voor vergaderingen, recepties en seminaries is het assortiment belegde broodjes en het broodbuffet een ideale formule. Je geniet van een ovenvers broodje dat is afgewerkt met groentjes. Wij werken met dagverse producten. De broodjes kan je nuttigen in de gezellige refter of in de vergaderzaal. Prijzen van €7.25 tot €15. Graag een warme tas soep erbij? Dagsoep is er aan €2,5. broodmaaltijden

Koffietafel

Kasteel Mariagaarde wilt ook dat je bij ons terecht kan op moeilijke momenten. Afscheid nemen van een dierbare brengt heel wat emoties mee. Na de dienst kunnen  familie en vrienden hier tot samen komen en in een rustige omgeving de dierbare nog even in gedachten houden. Ervaringen en herinneringen delen geeft het heengaan van de dierbare een plaats. Ondertussen zorgen wij voor een hapje en een drankje. De deur van de kleine huiskapel staat open voor wie behoefte heeft aan een moment van stil gedenken en herinneren. In het park spreekt de stilte en het zwijgen luistert naar het verdriet.

Kasteel Mariagaarde verzorgt een koffietafel aan €12,50 per persoon voor 3 uren: 3 belegde broodjes, 1,5 stuk taart met doorlopend koffie/thee en water. Andere dranken zijn apart te betalen. Neem gerust contact met ons op om andere mogelijkheden van een rouwmaaltijd te bespreken.

Atelierruimtes

Ben je een kunstenaar: beeldhouwer, keramist, fotograaf, schilder, tekenaar, kalligraaf of muzikant? Vindt men jouw kunsten terug in de keuken?

Zit jouw creativiteit in het werken met textiel zoals patchwork, kantklossen, breien, haken, naaien of borduren? 

Beoefen jij een nog een ambacht zoals letterkappen of mandenvlechten?

Zit jouw passie in het inspireren van mensen?

Dan ben je van harte welkom in de atelierruimtes van Kasteel Mariagaarde dat sinds jaar en dag een bron van inspiratie is voor mensen die hun passie willen delen met anderen.

Organiseer je een meerdaagse activiteit dan is er de mogelijkheid om te overnachten.

De ateliers staan alle dagen ter beschikking. Je kan per halve dag, dag, meerdere dagen of voor avondlessen de lokalen huren.  

Kunstenaars, hobbygroepen, koren en andere muziekgroepen, gezelschappen van allerlei aard, vonden reeds de weg naar ons verblijfscentrum.

Onze ateliers staan ter beschikking voor:

 • wekelijkse, maandelijkse, meerdaagse artistieke workshops
 • naai-en handwerkateliers
 • socioculturele workshops
 • creatieve workshops (steenkappen, beeldhouwen, kleien, koken)
 • repetities/lessen/stage voor theater, muziek, instrumentaal en koor
 • casting, fotoshoots, audities
 • concerten en dansvoorstellingen
 • yoga, coaching, dans, meditatie, tai chi, taiko
 • theater- en filmvoorstellingen
 • tentoonstellingen

Ons aanbod:

 • atelierruimtes tussen 44 m² en 264 m²
 • vanaf 44€ voor een dagdeel met catering voor een kleine zaal
 • tot 242€ voor een ganse dag voor een grote zaal zonder catering
 • nutsvoorzieningen inbegrepen
 • ruimtes afhankelijk van de activiteit geschikt voor 10 tot 250 personen
 • piano, geluidsinstallatie, beamer, projectiescherm en flippover op aanvraag beschikbaar
 • verzorgde catering: koffiepauze, warme maaltijd, broodje of receptie tijdens tentoonstelling

 Folder_CreatieveRuimtes

folder met de prijzen:  zalen – Kasteel Mariagaarde

Aanbod van activiteiten

Op zoek naar een creatieve of zingevende vakantie?

 • Van Yoga tot dans, van schilderen tot beeldhouwen, van kruiden tot taiko, van leiderschapsontwikkeling tot een stilte retraite.
 • Vele organisaties, begeleiders en kunstenaars bieden  eendaagse of meerdaagse  activiteiten waar je van harte op welkom bent.

Rustpunten

 • In het hoofdgebouw en het poortgebouw bevinden zich  rustplaatsen waar je alleen of in groep tot jezelf kan komen.
 • Rond het kasteel en het hoofdgebouw zijn er terassen waar je kan genieten van de rust.
 • De stilte kamers in het park  zijn uitgetekend en zullen de volgende seizoenen vorm krijgen.

Omgeving:

 • U kan genieten van wandelingen in het park of langs de Haspengouwse boomgaarden.
 • De vele stilteplekjes op de site nodigen uit tot rust en herbronning. De gezellige terrasjes en livings voor ontmoeting met medegasten.
 • meer info

  Als stilteplek geloven we een meerwaarde te bieden vanuit de rust en de sereniteit van de kasteelsite en de omgeving aan alle bezoekers en gasten.

Reserveringen op maat

Een van de troeven van ons verblijfscentrum is de mogelijkheid om voor een verblijf van meerdere dagen afspraken op maat te maken. Basisprijs voor een overnachting voor twee personen in een dubbele kamer met ontbijt is 110 euro.  Onze prijzen zijn echter afhankelijk van het kamertype, de maaltijden en we hanteren een groepstarief. U kan via  dit online googleformulier een aanvraag doen voor een offerte op maat van uw wensen en noden.

Annuleringsregeling

Kasteel Mariagaarde hanteert een courante annuleringsregeling (zoals gebruikelijk in horeca). Bij annulering tot 30 dagen voor aankomst wordt 50 % van de totale verblijfskost aangerekend. Van 29 tot 7 dagen voor de dag van aankomst 75 %. Bij annulering van 6 dagen of minder voor de dag van aankomst wordt 100 % verblijfskost aangerekend.

Lees zeker ook het huisreglement na.

Kasteel Mariagaarde is erkend door Toerisme Vlaanderen in de categorieën:

Logies, Toerisme voor allen, Toegankelijkheid

 

Veelgestelde Vragen