“De reis van je hoofd naar je hart” Wandelbezinning

23/07/2018-27/07/2018
Hele dag

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 0,00
Begeleiding:
Luc Herbots, priester van het bisdom Hasselt en verantwoordelijke voor de pelgrimspastoraal
Inschrijven

In de zomer van 2018 bieden we opnieuw een vijfdaagse wandelbezinning aan. Onze pleisterplaats is kasteel Mariagaarde. We maken elke dag een tocht van 15 à 20 km in de mooie Haspengouwse omgeving. Maar we stappen niet om zoveel mogelijk kilometers te maken. We wandelen als “pelgrim”. De uiterlijke tocht staat in dienst van een innerlijke weg: “de weg van je hoofd naar je hart”. Daarom houden we onderweg af en toe halt voor een “opstapje” (bezinningsmoment). We stappen ook geregeld een stuk in stilte. We omkaderen de dag met een eenvoudig morgen- en avondgebed. In de avond maken we tijd voor uitwisseling, een goede film,…

“De reis van je hoofd naar je hart”

Als thema voor deze vijfdaagse kiezen we “de reis van je hoofd naar je hart”. De Nederlander Leo Fijen schreef een boekje met deze titel. Hij legde zijn oor te luister bij abten en abdissen uit Europa en brengt doorleefde wijsheid over het luisteren naar en leven vanuit de diepste stem van je hart. Wij laten er ons door inspireren tijdens deze vijfdaagse wandelbezinning.

Pelgrimspastoraal

De werkgroep Pelgrimspastoraal van het bisdom Hasselt werd in 2012 opgericht met E.H. deken Luc Herbots als voorzitter, met medewerking en ondersteuning van CCV Hasselt, partner in christelijk vormingswerk. Meer info.

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Er kunnen geen reservaties meer worden geplaatst voor dit evenement.