Taiko, Japanse trommels

18/08/2019-21/08/2019
Hele dag

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 0,00
Email:
inge@kasteelmariagaarde.be
Begeleiding:
Grete Moortgat
Voor wie:
Geen voorkennis vereist, gewoon durven!
Meenemen:
Sportieve kledij
Prijs:
Inschrijven kan vanaf 04-02 vanaf 13u prijzen vanaf €397 in een dubbele kamer - vol pension

De taiko is een Japans muziekinstrument en werd in Japan traditioneel gebruikt als communicatiemiddel met de goden, maar ook om de troepen te instrueren en de vijand te intimideren.  Deze trommels, gehouwen uit een boomstam en bespannen met een runderhuid, mochten oorspronkelijk enkel door een ingewijde persoon bespeeld worden.  Pas op het einde van het vorig millennium maakte taiko zich los van deze religieuze en militaire context en verwierven taiko-ensembles zoals Kodo internationale bekendheid.

De taiko wordt bespeeld met grote synchrone bewegingen die hun oorsprong vinden in de Japanse krijgskunst en resulteren in een dynamische choreografie met opzwepende ritmes.  Taiko is dus veel meer dan drummen, het is een combinatie van muziek, sport, krijgskunst en choreografie.  

De lage tonen van de taiko dragen ver en raken diep.  De vrolijke energie, de opzwepende ritmes en synchrone bewegingen van de spelers laten niemand onberoerd!

Tijdens deze zomerstage komen de verschillende aspecten van het bespelen van de taiko aan bod.  Er wordt stil gestaan bij houding, techniek, ritme, uithoudingsvermogen en samenspel.  Er worden eveneens verschillende speelstijlen aangeleerd.  Dit alles wordt verweven in een muziekstuk dat getoond wordt aan het publiek op het einde van de stage. De deelnemers zullen uitgedaagd worden hun grenzen te verkennen en te verleggen.  De opzwepende ritmes van de muziek, de synchrone bewegingen van de spelers, de diepe klanken van de taiko resulteren telkens opnieuw een prachtige groepsdynamiek.

meer over Taiko

 

Er is een minimum aantal deelnemers aan dit evenement verbonden.
Bij minder dan 12 deelnemers zijn wij helaas genoodzaakt het evenement te annuleren.
Inschrijven kan tot 13 juli 2019.

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.

Maar u zich inschrijven op de wachtlijst door het volgende formulier in te vullen