Sculpturen in klei o.l.v. Frank Delbeke

09/07/2018-12/07/2018
Hele dag

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 0,00
Begeleiding:
Frank Delbeke
Inschrijven

De zomerstage is erop gericht om op een speelse manier met klei aan de slag te gaan. Ervaring in het werken met klei is niet vereist. Het opzet is om in die vierdaagse één of meerdere sculpturen in klei te maken. Het werk sluit aan bij een thema dat op dit moment voor de deelnemer belangrijk is.

Technisch krijg je ondersteuning bij het ontwikkelen van een concept en de realisatie van die sculptuur. Het beeld wordt ter plaatse gebakken . Tijdens een terugkommoment kan de sculptuur eventueel ook geglazuurd worden.

Frank Delbeke volgde opleiding keramiek bij Ida De Roy, Jan Winkels, Frans Gregoor en Judith Schils en opleiding monumentale bij Annemie Boonen, Geert Malchair, Fernand Withofs en Els Martens. Hij is actief lid en bestuurslid in de vzw kunstkring Sint-Truiden en vzw Kunst Groen. Hij geeft sinds meer dan 10 jaar workshops en zomercursussen en neemt deel aan tentoonstellingen in België, Nederland en Frankrijk. In het dagelijkse leven werkt hij deeltijds als klinisch psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg.

Meebrengen:

Aangepaste kledij om met klei te werken, Indien je over kleibewerkingsmaterialen beschikt(lomers, houten spatels, spons, rol, draaischijf…) kan je dit meebrengen, maar dit is niet noodzakelijk.

Ook bruikbaar tijdens de stage zijn: vezelplaten plankjes, oude kranten en vodden en plastic zakken

Praktisch:

De stage start maandagochtend om 9.00u en eindigt donderdagmiddag omstreeks 16.00 u.

In de prijs is een pak klei en het afbakken van de gemaakte sculptuur inbegrepen. Mocht je een groot stuk willen maken, kan voor de extra klei en de langere baktijd een kleine meerprijs aangerekend worden.

 

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Er kunnen geen reservaties meer worden geplaatst voor dit evenement.