Recital ‘De Groote Oorlog’

16/09/2018
19:00-21:00

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Begeleiding:
Samana Hoepertingen
Prijs:
Kassa: €15 / -26: €5 / VVK: €12 / leden SAMANA: €8
Website:
http://www.olsileka.com/

Tickets worden op de aanbiederswebsite verkocht. Inschrijven

 

Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van het eind van Wereldoorlog I stelt cellist Olsi LEKA met pianist Peter CAELEN en fotograaf Frederic PAUWELS een unieke creatie voor: een voorstelling die klassieke muziek en hedendaagse fotografie combineert met proza en poëzie van soldaten en tijdgenoten.

Frederic PAUWELS heeft een merkwaardige fotoreeks gemaakt tijdens zijn onderzoek van de zevenhonderd kilometer lange West-Frontlijn. Hij vertrok in Nieuwpoort, België en eindigde in de Franse Vogezen. Hij maakt ons getuige van de littekens die de oorlog achtergelaten heeft in de wereld die ons omringt. Naast de loopgraven toont hij ons niet alleen het landschap dat nog steeds vervormd is door de oorlog, maar ook de ‘Villages Morts pour la France’: Franse spookdorpen die nooit meer bewoond konden worden omdat ze te vervuild zijn.

Getuigen van toen van alle rang en stand en van verschillende nationaliteiten onthullen ons hun gevoelens en hun wedervaren.

De combinatie van deze elementen creëert een intieme projectie van beeld en tekst tijdens een recital  dat bestaat uit belangrijke muziekstukken uit het rijke repertorium voor cello en piano.

Het opzet is puur menselijk en niet ideologisch geïnspireerd. Een vredevolle boodschap brengt de toeschouwers bij elkaar. De voorstelling is geen geschiedkundige oplijsting en is niet bedoeld als documentaire. Ze is puur artistiek van aard.

Het DUO LEKA – CAELEN werd in 2015 opgericht door cellist Olsi LEKA en pianist Peter CAELEN. Het duo treedt regelmatig op in België en Nederland, maar ook in het verdere buitenland. Het rijk en gevarieerd repertoire is opgebouwd uit specifieke thema’s, zoals: De Groote Oorlog”, “Le Violoncelle en Folie” en andere. Tijdens hun concerten delen beide muzikanten informatie over het repertoire en uiten hun gevoelens over de uit te voeren werken om de toegang tot de muziek te vergemakkelijken. Zo kan het publiek niet alleen genieten van een verfijnde interpretatie, maar ook getuige zijn van een unieke uitwisseling.

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving