Grenzeloos is het geheim van de innerlijke schittering, eindeloos haar bereik.

15/05/2020-17/05/2020
Hele dag

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 190,00 - € 307,00
Begeleiding:
Karin Segers en Jan Daem
Website:
https://www.metgezelinzingeving.com/

Tickets worden op de aanbiederswebsite verkocht. Inschrijven

Inschrijven

Grenzeloos is het geheim van de innerlijke schittering, eindeloos haar bereik.

 

Een nieuwe lente, een heerlijk moment om te herbronnen, te vertoeven bij verstilling en te (her)ontdekken wat maakt dat jij innerlijk schittert!

Wellicht ken je ze wel, die momenten in je leven waarop je bewust straalt.  Je leeft vanuit het diepste van je ziel en waarin je de echtheid en zaligheid van jouw bestaan oprecht en eerlijk aanvoelt.  Die ervaring hebben we  meestal niet elke dag en daarom is het goed om van tijd tot tijd even stil te staan, te herbronnen, plaats te maken voor de ‘trage’ vragen in ons leven.

Wat heb ik nodig om goed en mooi te schitteren, wat is eigenlijk de oorsprong van schittering en  wat is daarbij helpend?  Wat maakt dat mijn schittering aanstekelijk – als zinzoekende en gevende unieke  mens – uitstraalt naar anderen?  Aan welke schittering van anderen mag ik mij laven?

Onze persoonlijke schittering is een ongrijpbaar Mysterie, zoals ook de Liefde dat is. Het is als ‘een nat stuk zeep dat, telkens als je het probeert te pakken, wegglipt tussen je vingers’. Tegelijkertijd is de zoektocht ernaar zo oud als de mensheid zelf.

De wijsheid van oosterse en westerse religieuze, filosofische en psychologische paden,  kan ons daarbij inspirerende handvatten geven in onze persoonlijke zoektocht naar een vervuld leven.

Daarbij gaat het niet om een ‘leuk’ leven, maar om een leven vanuit schittering, waarbij het leven dat zich in al zijn kleuren en toonaarden aan ons vertoond, ons uitnodigt om te stralen in ons vaak paradoxale bestaan. Aspecten als stilte, aandacht, dankbaarheid en alle ervaringen uit ons leven zijn daarbij waardevolle wegwijzers.

In drie volle dagen in een weekend geven Karin Segers en Jan Daem inleidingen over de diverse thema’s. Aansluitend gaat de groep interactief in gesprek.  Meditatie , stilte en andere werkvormen maken  het weekend tot een boeiend geheel met maximum  12 deelnemers.

Dit alles in de uitnodigende omgeving van het bezinningscentrum Kasteel Mariagaarde in Hoepertingen (B). Op deze eeuwenoude stilteplek gaan stilte en schoonheid hand in hand voor een ‘schitterend’ verblijf in een inspirerende omgeving.

 

Wie zijn Jan en Karin?

Reeds meer dan tien jaar organiseren zij zowel in Vlaanderen als in Nederland abdij- en bezinningsdagen. 

Als Metgezel in Zingeving laten wij ons inspireren door het zoeken naar interreligieuze, psychologische en filosofische wijsheden. Vanuit onze deskundige opleidingen willen wij de verbinding leggen tussen oost en west.  Al deze rijke tradities hebben als overeenkomst dat zij verwijzen naar de binnenkant van de mens bij de keuze voor (h)echte waarde(n)vol Leven. Het dagelijkse leven, gekenmerkt door kleine en diepe dalen en bergen, kunnen ons leven uit balans brengen en ernstig verstoren.  Daardoor worden we uitgedaagd om samen met de deelnemers in een zingevende opdracht te blijven zoeken naar de persoonlijke veerkracht en schittering van elke mens om te worden wie je ten diepste bent!

Vanuit een inlevende luisterbereidheid en via zachtmoedige deskundigheid gaan we samen op weg, inspireren en vergezellen we onze deelnemers. Wij zijn van mening dat spiritualiteit voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Vanuit dit inzicht, werken wij zonder winstoogmerk en zijn de abdij- & bezinningsdagen die wij aanbieden slechts kostendekkend.

“Om niet hebt gij gekregen, om niet zult gij geven”  (Mattheüs 10,8)

Wij geloven tevens in de kracht van de stilte; daarom vinden onze abdij- & bezinningsdagen plaats op mooie stilteplekken. Hierbij nodigt de (uiterlijk) stille omgeving uit om te komen tot een innerlijke stilte. Innerlijke stilte is een schaars, maar kostbaar en levensnoodzakelijk goed geworden. Stilte ontsluit de deur voor verwondering, vreugde en het Mysterie van leven.
Van harte welkom.

Voor meer info neem eens een kijkje op onze website. Daar vindt u in het gastenboek ook reacties en ervaringen van eerdere deelnemers.

www.metgezelinzingeving.com

 

 

  • Je verblijft op basis van vol pension in een single of dubbele kamer, met eigen sanitair, laken- en handdoekenset bij aankomst.
  • Of je kiest er voor om extern deel te nemen middagmaal is steeds inbegrepen, avondmaal is een optie.
  • Voor deze workshop geldt een minimum van 10 deelnemers. Indien er twee werkdagen na de uiterste datum van inschrijven onvoldoende deelnemers zijn, zijn wij genoodzaakt om de workshop te annuleren en worden de reeds betaalde inschrijvingsgelden teruggestort.

 

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Soort ticket Prijs Plaatsen
metgezel in zingeving vol pension single
metgezel in zingeving vol pension single
€ 307,00
metgezel in zingeving vol pension dubbele kamer
metgezel in zingeving vol pension dubbele kamer
€ 278,00
metgezel in zingeving extern met middagmaal en avondmaal
metgezel in zingeving extern met middagmaal en avondmaal
€ 211,00
metgezel in zingeving extern met middagmaal
metgezel in zingeving extern met middagmaal
€ 190,00