Masterclass Letters in Reliëf

20/07/2019-23/07/2019
09:15-16:30

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 0,00
Begeleiding:
Jos Geusens
Voor wie:
Gevorderden
Meenemen:
Eigen teken- en kapgerief / tekst / steen (zie beschrijving evenement)
Inschrijven

Deze masterclass voor gevorderden is een vervolg en uitdieping van wat vorige zomer werd begonnen: we verkennen alle mogelijke varianten van in reliëf gekapte letters, waarbij niet de letters zelf in de steen worden uitgekapt, maar wel de ruimte rond de letters wordt weggenomen zodat de letters op de steen lijken te liggen. We bekijken hoe de gekozen techniek de vorm van de letters beïnvloedt: primeert de leesbaarheid of bepaalt de textuur de uitstraling van de steen?
We vertrekken van reliëfpatronen die we in de natuur waarnemen en onderzoeken welke bruikbaar zijn voor letters. Verwacht dus geen kant en (gebruiks)klare oplossingen!

Het wordt een boeiende verkennings- en ontdekkingstocht langs paden die in letterland nog niet betreden zijn. Je kan ervoor kiezen om op één stuk steen een tekst uit te werken in de stijl van je voorkeur. Ofwel ontwerp je losse woorden op een aantal kleinere stenen met verschillende soorten reliëfletters. Als je het eerste deel van deze masterclass vorig jaar gemist hebt, dan kan je probleemloos inschrijven voor deze sessie.

Materiaal:
Voorzie in elk geval een of meer kleinere stukken (zachte wit)steen waarop je kan experimenteren. En een grotere (hardere of zachte) steen als je één ontwerp wil uitwerken. Het kan een extra uitdaging zijn om een ruwe brok steen mee te brengen en er een vorm aan te geven die past bij de tekst of het woord dat je er op wil kappen. Ook dit jaar kan je de benodigde steen & beitels voor de workshop aankopen via een groepsaankoop: Portugese witsteen van 5 cm dik; kleinere stukken van 20 cm x 20 cm of grotere stukken met veelvouden van 20 cm.
In de loop van de maand mei ontvang je een mail met alle informatie over de groepsaankoop van stenen & beitels.

Verder breng je mee:
teken en kapgerief

 

neem alvast een kijkje op https://letterkapperij.be/ 

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Er kunnen geen reservaties meer worden geplaatst voor dit evenement.