Masterclass Letters in reliëf o.l.v. Jos Geusens

19/07/2018-22/07/2018
09:00-17:00

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 0,00
Begeleiding:
Jos Geusens
Voor wie:
gevorderden
Prijs:
extern €315, verblijf obv vol pension vanaf €440.50

Letters in reliëf

In deze masterclass voor gevorderden verkennen we alle mogelijke varianten van in reliëf gekapte letters, waarbij niet de letters zelf in de steen worden uitgekapt, maar wel de ruimte rond de letters wordt weggenomen zodat de letters op de steen lijken te liggen.

We bekijken hoe de gekozen techniek de vorm van de letters beïnvloedt: primeert de leesbaarheid of bepaalt de textuur de uitstraling van de steen?

Ook bij dit soort letters is er een waaier aan mogelijkheden: van strak gelijnd tot zwierig  informeel. Materiaal genoeg voor een boeiende vierdaagse.

Je kan ervoor kiezen om op één stuk steen een tekst uit te werken in de stijl van je voorkeur. Ofwel ontwerp je losse woorden op een aantal kleinere stenen met verschillende soorten reliëfletters.

Jos Geusens is letterkapper, letterontwerper en lesgever. Telkens weer wil hij letters creëren die passen bij een tekst en bij de structuur van de steen en staat hij voor de uitdaging van de schikking, het kappen zelf, de confrontatie met de materie, het spel van licht en schaduw.

Materiaal

Voorzie in elk geval een of meer kleinere stukken (zachte wit)steen waarop je kan experimenteren. En een grotere (hardere of zachte) steen als je één ontwerp wil uitwerken.

Het kan een extra uitdaging zijn om een ruwe brok steen mee te brengen en er een vorm aan te geven die past bij de tekst of het woord dat je er op wil kappen.

Laat het mij weten als je stenen wil aankopen voor de workshop: Portugese witsteen van 5 cm dik; kleinere stukken van 20 cm x 20 cm of grotere stukken met veelvouden van 20 cm.

Verder: teken- en kapgerief

Praktisch

De stage start donderdagochtend om 9.00 u en eindigt zondagmiddag om 17.00u. Iedere dag is er cursus van 9.00u tot 17.45 u.

Inschrijven kan vanaf 4 februari.

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Dit evenement is volgeboekt.

Maar u zich inschrijven op de wachtlijst door het volgende formulier in te vullen