Dans en hedendaagse spiritualiteit o.l.v. Katrien De Waele

16/08/2018-19/08/2018
Hele dag

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 0,00
Begeleiding:
Katrien De Waele
Voor wie:
Volwassenen met een hart voor Dans en Spiritualiteit en een normaal gezonde conditie. Ook ouderen. Danservaring is geen vereiste. Welkom, ongeacht de overtuiging!
Meenemen:
Lichte, gemakkelijke kleding om te dansen - we werken op blote voeten - een matje, training of dergelijke voor de meditatie en grondoefeningen - schrijfgerief - wandel je tussendoor graag in het park, voorzie het nodige.
Inschrijven

Een bepaalde eenvoud
is de kracht
van deze Dans.
Liefde en warme menselijkheid 
dragen hem.
Als plots een kracht
dwars door me heen klieft
wordt alles anders.
kdw

 


In onze tijd en samenleving brengt Dans steeds nieuwe hoop. De vernieuwende kracht kan in onszelf ontwaken, ze zit binnenin. Dans is niet alleen kunst of vermaak, hij raakt aan het wezen. Schoonheid, ontroering, inzicht, begrip, verwondering, perspectief gaan ermee gepaard. We worden opgetild naar iets Groters.
Een stille vreugde.
Tegenwoordig krijgen eeuwenoude waarden actuele betekenis, we zien het op meerdere terreinen en dit overal ter wereld.
In Afrika, India, bij de Derwisjen bv. horen muziek, dichtkunst, beweging en Dans als vanzelfsprekend bij de spirituele oefening. Het is natuurlijk.
In het Grieks theater hechtte men belang aan educatie en het morele. Het bewegingskoor, maar ook andere gelegenheden waar men samen Danst zijn er een voorbeeld van. Overal ter wereld wordt er vanuit de eigen identiteit en -Levensbeschouwing gedanst.
Bewegingsmotieven, ritmes, stroming binden en verbinden. Persoonlijke beleving ont-staat door oefening en herhaling.  In een verbonden ruimte groeien de persoon, de Dans en het geheel, net zoals bij een groep muzikanten en hun muziek.

zomerdagen met stille klanken
en
bewegende stilte

CONCREET

Een Gregoriaans thema is rode draad. We bouwen een Dans op. We oefenen elementen uit de Afrikaanse, Indische, Arabische en Griekse Danscultuur. De Dans krijgt dus een Universeel en harmonisch karakter. Het evenwicht lichaam, geest, aandacht, beleving is belangrijk.
Het Gregoriaans ligt aan de basis van de Westerse muziekgeschiedenis. Het heeft niets aan kracht, rust en schoonheid verloren.

 

EVENEENS OP  HET  PROGRAMMA

Gerichte lichaamsoefeningen, geestelijke muziek,  tekst, communicatie, bewegingskoor, inleven, uiten, ruimte, tijd, natuur…

’s AVONDS: stilte, meditatie, ademwerk, grondoefeningen

KATRIEN DE WAELE

is een ervaren docente met Interculturele Dansroots en een Universele Spirit (Afrika, India, de Dervishen Konya Turkije,  Japan, Griekenland e.a.). Ze werkt ook graag met tekst o.a. de zangstemmen van het Gregoriaans (als kunstvorm).

 

 

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Er kunnen geen reservaties meer worden geplaatst voor dit evenement.