Dans en hedendaagse spiritualiteit o.l.v. Katrien De Waele

24/08/2017-27/08/2017
16:30-14:00

iCal

Locatie:
Kasteel Mariagaarde vzw
Prijs:
€ 0,00
Begeleiding:
Katrien De Waele
Voor wie:
Ieder met een hart voor dans en spiritualiteit, ook ouderen. Danservaring is geen vereiste, wel openheid en een normaal gezonde conditie. De aard en opbouw van de dagen vragen een volledige deelname.
Meenemen:
lichte, gemakkelijke kleding om te Dansen, we werken op blote voeten. Een matje, trainingspak of dergelijke voor de meditaties en grondoefeningen. Schrijfgerief. Wie graag tussendoor in het park wandelt, voorzie het nodige.
Inschrijven

Spiritualiteit is geworteld in het lichaam,
het is een manier van leven, een levenshouding.
Tegelijk overschrijdt ze de beperkingen van het lichaam,
van het dagelijkse…
                                                                                              kdw


De combinatie  DANS & SPIRITUALITEIT  is bij velen onbekend. Nochtans heeft Dans van meetaf aan te maken met het onzegbare, met de grond van onze existentie.
In Afrika, India, bij de Dervishen bv. horen Beweging en Dans als vanzelfsprekend bij de spirituele oefening. Een verrijking, een revelatie. Deze bewegingsvormen onderscheiden zich door hun inhoud, door hun specifieke spirit. Het is Dans in dienst van de mens, van het leven en van een groter geheel waarvan we deel uitmaken.
Loslaten, stil worden, sereniteit brengen ons naar een diepere laag van het mens-zijn. We worden ontvankelijker, opener, de uitdrukking komt van binnenuit, ongekunsteld en waarachtig.
We zijn een geheel, aanwezigheid in onze totaliteit baart harmonische Beweging, doorleefde Dans, houdingen of een gebaar. Het gaat diep.
Energie, vreugde, schoonheid, inzet, hoop… het komt allemaal aan bod evenals innerlijkheid, deemoed, kwetsbaarheid, eenvoud en wie weet voel je binnenin een onverwachte stroom.
Religieuze Dans vraagt een rustige omgeving, zo’n omgeving is het mooie Kasteel Mariagaarde.

OP  HET  PROGRAMMA

Gerichte lichaamsoefeningen, meditatie, geestelijke muziek (het tijdloze Gregoriaans), tekst, communicatie, bewegingskoor, Dans, inleven, uiten, ruimte, tijd nemen, natuur…

KATRIEN DE WAELE

is een ervaren docente met Interculturele Dansroots en een Universele Spirit (Afrika, India, de Dervishen Konya Turkije,  Japan, Griekenland e.a.). Ze werkt ook graag met tekst o.a. de zangstemmen van het Gregoriaans (als kunstvorm). Het Gregoriaans ligt zowat aan de basis van de westerse muziekgeschiedenis. Tot vandaag heeft het niets aan verstilling, kracht en schoonheid verloren.

 

 

Locatie

Adres
Kasteel Mariagaarde vzw
Kasteelstraat 10
3840 Hoepertingen - Limburg
België
Telefoon:
0032 (0) 12 74 11 31
E-mailadres
info@kasteelmariagaarde.be
Website
http://www.kasteelmariagaarde.be

Klik op het mapje voor een routebeschrijving

Inschrijven

Er kunnen geen reservaties meer worden geplaatst voor dit evenement.